preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

 

TÝŽDEŇ VEDY A TECHNIKY

Chceli by sme vás poinformovať o zaujímavej výstave, ktorej sme sa zúčastnili 13. 11. 2014 so žiakmi 3. A triedy v Košiciach. Ide o výstavu interaktívnych exponátov v kreatívnej fabrike v Steel Parku, kde sa nám v rámci Týždňa vedy a techniky venovali samotní autori exponátov – vedci SAV. Expozícia nám ponúkla aktívne „hranie sa“ s vyše 50 exponátmi demonštrujúcich príbeh ocele, a to z oblasti hutníctva, geológie, fyziky, chémie, bezpečnosti, strojárstva a ďalších.

 

Žiaci zažili „príbeh ocele“ – od ťažby surovín, cez valcovanie plechov, až po hotové výrobky – autá. Zaujalo ich hranie sa v interaktívnom pieskovisku, v geologickom vrtáku sa všetci prevŕtali do stredu Zeme a sledovali vrstvy ktorými prechádzali, vlastnou silou sa vytiahli vo vertikálnom šplhadle z prízemia na prvé poschodie a okrem toho aj oveľa viac (robotický futbal, rubikova kocka, 3D kino).

 

Steel PARK – kreatívna fabrika sa nachádza v zrekonštruovanom areáli Kasární/Kulturparku na Kukučínovej ulici v Košiciach, kde súčasťou krásne upraveného areálu je oveľa viac výstav a tiež príjemná kaviarnička. Čakanie na kreatívnu fabriku sme si spríjemnili návštevou výstavy s názvom Nikdy nie je neskoro – výtvarná tvorba členov Senior Domu. Dielami Klubu čipkárok a Galérie 6 nás sprevádzali samotní autori, čo bolo veľmi inšpiratívne.

 

Vrelo odporúčame návštevu kreatívnej fabriky aj iným triedam

 

Martina Kušnírová, Zuzana Dzurišinová

 

P1110810

 

P1110844

P1110845

P1110869

P1110884

P1110876

P1110927


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov