preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Kampaň Zastavme násilie na ženách/ Orange the World 2023, podľa organizátorov, priniesla zatiaľ najviac partnerstiev a spolupráce medzi slovenskými inštitúciami, mimovládnymi organizáciami a osobnosťami, ktoré chcú odstrániť násilie zo životov žien a dievčat. Aj naša škola sa stala súčasťou tejto kampane, ktorá prebieha pod záštitou Holandského veľvyslanectva na Slovensku (Embassy of the Netherlands in Slovakia) v spolupráci s Koordinačno-metodickým centrom pre prevenciu násilia na ženách (KMC) (https://www.zastavmenasilie.gov.sk/kmc/), organizáciou HEKIMA (https://www.hekima.sk/) a s Kanceláriou prezidentky SR (https://www.prezident.sk).

Na našej škole sme realizovali prednášku na danú tému v rámci kampane OSN, UNiTE to End Violence against Women. Navyše nás Holandské veľvyslanectvo potešilo milým darčekom – cibuľkami oranžových tulipánov, ktoré sa stali symbolom kampane. Táto farba symbolizuje svetlejšiu budúcnosť pre ženy a dievčatá, ktoré čelia násiliu - samozrejme, pokiaľ im spoločnosť pomôže vymaniť sa z neho. Zároveň touto výraznou farbou upozorňuje, že násilie na ženách a dievčatách je jedným z najrozšírenejších porušovaní ľudských práv miliónov dievčat a žien na svete. (https://www.zastavmenasilie.gov.sk/). Počet cibuliek, 650 – približný počet žiakov a učiteľov na našej škole, má symbolizovať vážny záujem každého z nás o túto tému.

Cibuľky sme v marci vysadili po celej záhrade a tešíme sa, ako nám budúci rok vykvitnú a budú symbolicky pripomínať potrebu starať sa o bezpečie žien a dievčat. Žiakom 2.B triedy ďakujeme za pomoc pri vysádzaní cibuliek tulipánov!

 picture3picture2picture1


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov