preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Zaostrené na Nobelove ceny 2023

V čase, keď v Štokholme vedci ocenení v aktuálnom roku prednášajú žiakom a študentom SŠ a VŠ, sa aj na pôde UPJŠ v Košiciach konajú prednášky, ktoré majú stredoškolákom priblížiť vedecké problémy, za ktoré boli udelené Nobelove ceny. Stalo sa tradíciou, že žiaci našej školy sa na týchto prednáškach zúčastňujú, 8. 12. 2023 to boli žiaci 3.A triedy. Na programe mali tri prednášky - z fyziky, chémie a fyziológie či medicíny.

Prednášali nám: doc. RNDr. Jozef Uličný, CSc. z Katedry biofyziky na tému Veľmi krátke svetelné pulzy pre výskum dynamiky elektrónovej štruktúry, prof. RNDr. Vladimír Zeleňák, DrSc. z Katedry anorganickej chémie na tému Kvantové bodky - zázraky nanosveta a  doc. RNDr. Viktor Víglaský, PhD. z Katedry biochémie na mimoriadne zaujímavú tému Za všetko môže molekula RNA.

Prednášajúcim ďakujeme, želáme vo vedeckej práci veľa úspechov a tešíme sa na ďalšie prednášky o rok!

 


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov