preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Študentské Trénerské Centrum Microsoft – program pre stredoškolských študentov

 

Ako úspešný absolvent programu Študentské Trénerské Centrum (ŠTC) Microsoft by som chcel povzbudiť všetkých stredoškolských študentov, aby sa zapojili do tohto jedinečného programu. Sám som mal tú česť absolvovať ŠTC a môžem povedať, že to bola jedna z najzásadnejších a najinšpiratívnejších skúseností v mojom živote.

Program ŠTC, organizovaný spoločnosťou Microsoft, je určený pre študentov, ktorí chcú zdokonaľovať svoje znalosti v oblasti informačných technológií a zároveň byť schopní tieto znalosti prenášať na ostatných. Jeho cieľom je pripraviť študentov v oblasti lektorskej činnosti, technológií Microsoft 365, programovania, IoT a správy zariadení, aby mohli postúpiť medzi elitných študentov Microsoft Learn Student Ambassadors.

Počas programu sa študenti zoznámia so základnými technologickými riešeniami spoločnosti Microsoft a získajú viacero soft skills, ako je komunikácia a poskytovanie spätnej väzby. Program zahŕňa rôzne školenia, workshopy, eventy a stretnutia so špecialistami v oblasti. Študenti majú tiež príležitosť absolvovať certifikácie, ako napríklad medzinárodne uznávanú certifikáciu Microsoft Office Specialist, ktorá dokazuje ich znalosti v rámci Microsoft 365 aplikácií.

Program ŠTC je rozdelený do troch trimestrov. Počas prvého trimestra sa študenti zameriavajú na vzdelávanie v technológiách spoločnosti Microsoft, ako sú Windows, aplikácie Microsoft 365, Minecraft: Education Edition, Azure a ďalšie. Po absolvovaní tohto trimestra majú študenti dostatočné znalosti na to, aby mohli absolvovať certifikácie a preukázať svoje odborné schopnosti.

V druhom trimestri si študenti vyberajú tému, v ktorej sa chcú zdokonaliť. Majú možnosť venovať sa programovaniu v jazyku TypeScript pomocou aplikácie Visual Studio Code, správe zariadení s využitím Microsoft technológií ako Intune Microsoft Endpoint Manager alebo sa naučiť o IoT a Azure pre tých, ktorí sa chcú aktívne zapojiť do praktických projektov.

V treťom trimestri sa študenti zameriavajú na lektorskú činnosť a prípravu svojej absolventskej práce. Vyberajú si tému svojej práce a po niekoľkých mesiacoch práce ju obhajujú pred odbornou porotou zloženou zo zamestnancov spoločnosti Microsoft, členov Microsoft Learn Student Ambassadors a externých hostí. Celý ročník je ukončený slávnostnou promóciou, kde úspešní študenti dostávajú certifikáty o absolvovaní programu a ich osobné referencie.

Program ŠTC je nielen o získavaní technických znalostí, ale aj o rozvoji soft skills a komunikácie. Študenti majú jedinečnú príležitosť stretnúť sa s odborníkmi z Microsoftu a ďalších spoločností, čo im umožňuje získať skúsenosti a budovať svoju sieť kontaktov už v stredoškolskom veku.

Ako úspešný absolvent ŠTC môžem povedať, že táto skúsenosť ma výrazne ovplyvnila a pomôže mi v mojom budúcom smerovaní. Získal som nielen technické znalosti, ale aj sebavedomie, komunikačné a prezentačné zručnosti, a to všetko v prostredí podporujúcom vzdelávanie a rast.

V rámci mojej záverečnej práce som vytvoril Minecraft svet s názvom Marťansko-lunárna adventúra, ktorý učí študentov programovať a vzdelávať sa o témach spojených s vesmírnym cestovaním zábavnou formou. Tento projekt mi umožnil prakticky aplikovať a prezentovať nadobudnuté znalosti prostredníctvom hry Minecraft: Education Edition.

Na záver všetkým záujemcom odporúčam, aby sa prihlásili do programu Študentské Trénerské Centrum Microsoft. Toto je skvelá príležitosť na rozvoj vašich IT zručností, komunikácie a lektorských schopností. Nechajte sa inšpirovať a otvorte si dvere k perspektívnej a zaujímavej kariére v oblasti informačných technológií. Vaša cesta k úspechu sa môže začať práve tu, v programe Študentské Trénerské Centrum od Microsoftu.

 

Adam Prídavok, 3.C

Viac o ŠTC


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov