preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Naše úspechy

Dňa 7.12.2022 sa tím Gymnázia Jána Adama Raymana zúčastnil Finále florbalového turnaja žiakov ZŠ. Turnaja sa zúčastnilo 30škol, v ktorom sme sa prebojovali až do finále. Napriek niekoľkonásobnému oslabeniu zo zdravotných dôvodov, chlapci bojovali zo všetkých síl a získali rovnaký počet bodov ako ZŠ Československej armády. Inkasovali iba 2 góly, ale rozhodoval vzájomný zápas, ktorý nás pripravil o zaslúžené víťazstvo a postup na krajské kolo. Chlapcom patrí veľké ďakujem za ich reprezentáciu a odhodlanie.

Výsledky zápasov:
ZŠ Fintice - GJAR 0:1
ZŠ Važecká - GJAR 0:3
KSŠ sv. Mikuláša - GJAR 0:3
ZŠ Československej armády - GJAR 2:0
Ich výkon a aj priebeh si môžete pozrieť na videu.

ok florbal ziaci zs 2022

 

Školské majstrovstvá okresu Prešov v zrýchlenom šachu pre školský rok 2022/2023 pokračovali turnajom krajského kola pre žiačky a žiakov ZŠ a osemročných gymnázií a žiačky a žiakov stredných škôl v Bardejove.
Organizátorom súťaže bol BŠK Bardejov a Senior centrum, ktoré poskytlo priestory pre túto súťaž. Po zdĺhavej registrácii študentov boli stručne a jasne prezentované pokyny, pravidlá a priebeh súťaže.

Pravidlá zastrešovala FIDE a pre hru bol určený švajčiarsky systém. Našich študentov čakalo 7 kôl po 2x15 min a 3 sek. na ťah v boji o postup na celoslovenské kolo v zrýchlenom šachu.

Medzi študentmi nás reprezentoval Daniel Kostura a vďaka „divokej" karte aj Adam Demjanovič. V konkurencii dvadsiatich študentov naši žiaci neobsadili víťazné miesta, ale aj napriek tomu ich výkony boli hodné pochvale.
V konkurencii 9 študentiek nás statočne reprezentovala Terezka Vojteková a Natália Ivanecká, ktorá v tejto kategórii suverénne obsadila 1. miesto a tým získala postup na celoslovenské kolo.

Naši študenti dňa 7.12.2022 potvrdili, že Gymnázium Jána Adama Raymana vzdeláva a vychováva úspešných mladých ľudí.

Video

sach KK

 

Dňa 05. 12. 2022 sa družstvo chlapcov našej školy zúčastnilo finále okresného kola vo florbale SŠ, kde postúpili po víťazstve zo skupiny.

Po výsledkoch: GJAR – Spojená škola Masarykova Prešov 0:1,GJAR – SŠ Ľ. Podjavorinskej Prešov 2:0, GJAR – SPŠ stavebná Prešov 0:2 obsadili naši chlapci celkové 3. miesto v okrese Prešov v konkurencii 16 stredných škôl.

Za výborné umiestnenie a vzornú reprezentáciu našej školy ďakujeme.

Video

OK florbal ziaci SS 2022

Slovenský šachový zväz s podporou Ministerstva ŠMVT vyhlásil Školské majstrovstvá okresu Prešov v zrýchlenom šachu pre školský rok 2022/2023.

Prešovský krajský šachový zväz, ŠO TJ Slávia PU usporiadal v dňoch 30.11. a 1.12.2022 turnaj pre žiakov a žiačky ZŠ a osemročných gymnázií a žiakov a žiačky stredných škôl. Gymnázium Jána Adama Raymana bolo súčasťou tejto súťaže.

Našim žiakom nebola hracia miestnosť cudzia. Keďže žiaci GJAR navštevujú Klubovňu ŠO TJ Slávia PU, potvrdili svoje kvality aj v tejto súťaži. Turnaj prebiehal v tichu a rešpekte k súperovi pod dozorom rozhodcu pána Kováčika.
Medzi žiakmi ZŠ a osemročných gymnázií nás reprezentoval Damián Ziman, ktorý zo zaslúženého 2. miesta postúpil na krajské kolo do Bardejova. V kategórii stredných škôl boli diplomom a postupom na krajské kolo ocenení Daniel Kostura, Natália Ivanecká a Tereza Vojteková.

Postupujúcim gratulujeme a držíme prsty pri postupe na celoslovenské kolo, o ktoré budú bojovať 7. decembra 2022 v Bardejove.

Fotogaléria podujatia

24. novembra sa uskutočnil už 30. ročník dejepisnej súťaže žiakov českých a slovenských gymnázií. Tento ročník bol venovaný Európe v čase 2. svetovej vojny s podtitulom „Cesta do pekla a zpět“. DO finále sa prebojovalo 75 trojčlenných tímov gymnázií z Čiech a Slovenska, ktoré si najprv porovnali svoje vedomosti v krajských kolách, ktorých sa zúčastnilo skoro 330 škôl.

Naše gymnázium vo finále zastupoval tím v zložení Marta Balážová (3. A), Dávid BožikFilip Cvik (obaja 4. C). V silnej konkurencii sa vysporiadal s náročnými úlohami troch súťažných kôl a obsadil konečné 26. miesto. Náš tím sa dostal dokonca aj na titulku iDNES.cz J

Gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu.


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov