preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Naše úspechy

Dňa 23. januára 2024 sa Tadeáš Havír (2.A) zúčastnil krajského kola Olympiády v informatike (najvyššie kolo). Umiestnil sa na 2. mieste a je úspešným riešiteľom tejto súťaže.

Tadeášovi blahoželáme a prajeme mnoho ďalších úspechov nielen v oblasti programovania.

V dňoch 6. 3. – 9.3. 2024 prebehlo na pôde Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave celoštátne kolo Chemickej olympiády kategórie A, na ktorom sa rozhodovalo, kto bude tento rok zastupovať Slovensko na medzinárodnej úrovni v Rijáde. Zároveň išlo o významný, 60. jubilejný, ročník chemickej olympiády.

Súťaže sa tento rok zúčastnilo 50 žiakov z 28 škôl Slovenska, pričom sa súťažilo v dvoch kategóriách. Našu školu reprezentovala Tamara Kucháriková z oktávy, ktorá sa umiestnila na 13. mieste a získala možnosť zabojovať o postup do medzinárodného kola.

Slávnostné vyhodnotenie prebehlo v Zrkadlovej sieni v Primaciálnom paláci.

Tamare srdečne blahoželáme, ďakujeme za reprezentáciu školy a želáme veľa úspechov!

Tamata Kucharikova

Tím v zložení Filip Hladký (4.A), Samuel Miščík (4.A) a Peter Tobiaš (septima) získal 1. miesto v kategórii Rescue Maze súťaže ROBOCUP 2024 Slovensko a postúpil na európske kolo (jún 2024, Nemecko) a svetové kolo (júl 2024, Holandsko).

Chlapci venovali príprave na súťaž mnoho času a energie. Súťaž otestovala nie len ich robota, ale aj ich trpezlivosť, odhodlanie a schopnosť tímovej spolupráce.

Blahoželáme a držíme palce na oboch medzinárodných kolách.

robocup3 robocup4

robocup1 robocup2 robocup5

 

 

Dňa 5.3.2024 sme sa zúčastnili súťaže Re-power Camp v Košiciach. Táto súťaž je organizovaná spoločnosťou Ja Slovensko, ktorá zastrešuje mimo iného aj školské firmy (program aplikovanej ekonómie) a jedným z organizátorov bola aj spoločnosť Unicredit.
Organizácia tejto súťaže nás milo prekvapila - najprv sme boli rozdelení do zmiešaných tímov, tak sme mali rýchly teambuilding, aby sme sa trošku spoznali a hneď sme sa vrhli na riešenie problému. Témou tohto ročníka bolo zlepšenie kvality života a taktiež motivácia pre mladých ľudí ostať na Slovensku, téma nám veľmi blízka. Po vypracovaní návrhov následne každý tím odprezentoval svoj nápad pred odbornou porotou.
Táto súťaž nám toho dala určite veľa, naučili sme sa mnoho nových vecí, preverila našu schopnosť pracovať v tíme, prezentačné zručnosti aj kritické myslenie. Okrem skvelej skúsenosti sme si odniesli domov aj 3.miesto (tím s Evou Máriou Duždovou 7.OA)
Ďakujeme za túto možnosť reprezentovať GJARko a tešíme sa na ďalšie. :D
(Júlia Berežňáková 3.C, Natália Potočňáková 3.C, Eva Mária Duždová 7.OA, Emma Korkobcová 7.OA, Peter Pribiš 7. OA, Zuzana Tomášová 3.B pod vedením pani učiteľky Mackovjakovej)

re-power_camp_050324_garadice.jpg

Viac fotografii ...

 

Dňa 14.2. 2024 sa uskutočnilo krajské kolo Olympiády v anglickom jazyku.

Našu školu v jednotlivých kategóriách reprezentovali tieto žiačky:

kategória 1A  Emma Karabinošová (sekunda) - 5. miesto

kategória 1B  Miriam Tobiášová (tercia) - 1. miesto a postup do celoštátneho kola

kategória 2A  Sara Jane Zakuťanská (1.B) - 2. miesto

 

Dievčatám blahoželáme ku krásnym výsledkom, ďakujeme za výbornú reprezentáciu a želáme veľa radosti z objavovania krás anglického jazyka.

Miriam držíme palce!

 

 

 

 


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov