preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Naše úspechy

Dňa 24.10.2022 sa konalo elektronické kolo OLYMPIÁDY O EURÓPSKEJ ÚNII.

Našu školu reprezentovalo 9 tímov. Ďakujeme všetkým zapojeným žiakom z II.A, III.A a III.B triedy.

Srdečne BLAHOŽELÁME tímu v zložení - Soňa HORŇAKOVÁ (III.B), Ema LEŠKOVÁ (III.B), Maroš HRBATÝ (III.A) - k postupu do finálového kola tejto súťaže.

Celoslovenské finálové kolo sa bude konať dňa 11.11.2022 v Trnave, v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku. V celoslovenskom kole bude súťažiť 8 najlepších tímov z elektronického kola. Bližšie informácie

Súťažiacim prajeme veľa šťastia, úspechov a tvorivých nápadov.

Fotogaléria

 

 

Dňa 27.10.2022 sa uskutočnila matematická súťaž 4-členných stredoškolských tímov Košický Matboj.

 

Našu školu reprezentovali tímy:

Gjarkovci 1:

     Kovalík Jakub, Kostura Daniel, Sabol Patrik, Kuchariková Tamara (všetci septima) – umiestnili sa na výbornom 11. mieste.

 

 

Gjarkovci 2:

     Ištok Marek, Kríž Oliver, Kanderka Alex (všetci kvinta), Lazorová Sophie (1.A) – umiestnili sa na 41. mieste.

 

 

Výsledková listina

 

 

Všetkým žiakom srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov v ďalších súťažiach.

Dňa 5.10.2022 sa žiaci gymnázia zúčastnili Majstrovstiev Slovenska v prekážkovom behu na Štrbskom plese, pod názvom "ŠTRBA RACE".

Trať o dĺžke 2000m a s 20 prekážkami, preverila fyzickú pripravenosť pretekárov. Naši žiaci súťažili ako jednotlivci, ale aj ako družstvo. Z celkového počtu 310 pretekárov (160 chlapcov, 150 dievčat) si naši žiaci počínali veľmi dobre, napriek kvalitnej konkurencii.

Z dievčat sa najlepšie umiestnila Kristína Krajňáková II.B na 13. mieste a Karolína Kupcová VI.OA na 77. mieste. Chlapci po zdolaní trate obsadili 60. miesto Ján Brajerčík III.C a 77. miesto Lukáš Kacvinský III.C.

V rámci družstiev sme dosiahli veľmi pekný výsledok a to 17. miesto z celkového počtu družstiev 79.

Žiaci nechali na trati všetky svoje sily a preto im patrí veľká vďaka za ich vzornú reprezentáciu školy.

Videokoláž z podujatia

strba race 2022

Aj tento rok sa naši žiaci zúčastnili súťaže Festival vedy a techniky (FVAT). FVAT je celoštátnou súťažnou prehliadkou vedecko-technických projektov žiakov základných a stredných škôl, ktorí prezentujú svoju bádateľskú činnosť pomocou panelovej (posterovej) prezentácie. Ich projekty hodnotí odborná komisia zložená z vedcov či vysokoškolských pedagógov.

V piatok 21.10.2022 našu školu v Košiciach vzorne reprezentovali v rôznych oblastiach:

BIOLÓGIA

Sú bežné kozmetické produkty atraktívne alebo repelentné pre kliešte? (Laura Kleinová, Natália Ivanecká, septima A)

ENVIRONMENTÁLNE VEDY

Využitie halofilov (Iveta Štefančínová, tercia A, Aneta Štefančínová, kvinta A)

FYZIKA  A ASTRÓNOMIA

Pozorovanie javu airglow (Radovan Štefančín, tercia A, Aneta Štefančínová, kvinta A)

Do celoštátneho kola tento rok postúpili Laura a Natália, srdečne blahoželáme a držíme prsty začiatkom novembra v Bratislave!

 


 

Dňa 19. - 22.9.2022 sme sa zúčastnili programu Mladý líder, ktorý organizovala nezisková organizácia JA Slovensko. Študenti z celého Slovenska, ktorí sa zapojili a uspeli v súťažiach organizovaných Ja Slovensko v šk. roku 2021/2022, sa stretli v Škole v prírode Kysak.

Program bol bohatý na teambuildingové aktivity. Tie si pripravili organizátori ale i externisti z firmy Pod klobúkom. Počas štyroch dní sme pracovali v rôznych skupinkách, kde cieľom bolo učiť sa spolupracovať s rôznymi ľuďmi za rôznych podmienok, spoznávať sám seba a svoje silné / slabé stránky, rozpoznať vlastnú úlohu v tíme, ... Výborná atmosféra, nezabudnuteľný kolektív mladých ľudí a milých animátorov prispel, že sme sa pri aktivitách nenudili, a že sme zapojili i naše mozgové bunky.

Naučili sme sa lepšie fungovať v tímoch a uvedomiť si, že tím musí byť synchronizovaní. Povzbudilo nás to nebáť sa vyjadrovať vlastné názory a nápady. Získané skúsenosti plánujeme využiť pri rôznych tímových aktivitách v škole.

 

Annamária a Frederika, Kvinta

 

Viac informácií o programe a fotografie zo stretnutia v Kysaku ...


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov