preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Naše úspechy

Dňa 21. 11. 2022 sa družstvo dievčat našej školy, ktoré tvoril výber dievčat z prímy až kvarty, zúčastnilo obvodného kola vo florbale ZŠ. Po bojovných výkonoch dosiahli naše dievčatá nasledovné výsledky : GJAR – ZŠ s MŠ Chminianská Nová Ves 2:7, góly Ivetka Štefančínová 2, GJAR – ZŠ Májové námestie Prešov 5:4 , góly Ivetka Štefančínová 5, po ktorých obsadili dievčatá 2.miesto v skupine bez postupu do finále.

Za vzornú reprezentáciu našej školy ďakujeme. ( video)

foto


     V pondelok 14.11.2022 sa konalo oblastné kolo súťaže pIšQworky po prvý raz v kategórii ZŠ. Našu školu reprezentovali 4 tímy.
     Na 1. mieste sa umiestnil a oblastný turnaj vyhral tím "BARANIDLO" z kvarty v zložení Sebastián Mačura, Branislav Rogoň a Richard Prikler.

     Okrem nich do krajského kola postupuje z 3. miesta ešte aj tím "RÝCHLOSŤ, SILA, MÚDROSŤ" z tercie v zložení Samuel Šimko, Peter Šichula a Tomáš Perečínsky.
     Chlapcom k dosiahnutým úspechom blahoželáme, za reprezentáciu ďakujeme a držíme im palce na krajskom kole v Košiciach.

Výsledková listina: https://pisqworky.cz/turnaje-zs-ot/2802

 

    

     V stredu 16.11.2022 sa okrem benefičného koncertu GJAR konalo oblastné kolo súťaže pIšQworky v kategórii SŠ. Našu školu reprezentovali viaceré tímy.
     Na 3. mieste sa umiestnil tím "ŠTVORČEKY" z II.B v zložení Nina Štefaňaková, Zuzana Tomášová, Timea Hudáková, Ján Kolesár a Filip Vavrek.

     Celému tímu k dosiahnutému úspechu blahoželáme, za reprezentáciu školy ďakujeme a držíme im palce na krajskom kole v Košiciach.

Výsledková listina: https://pisqworky.cz/turnaje-ss-ot/2602

 

 

 

     V rámci Týždňa vedy a techniky sa dňa 11.11.2022 na Fakulte sociálnych vied UCM v Trnave konalo finálové kolo súťaže Olympiáda o Európskej únii.

     Záštitu nad podujatím prevzala predsedníčka Európskeho parlamentu Roberta Metsola a Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, partnerom tohto ročníka sa stala Kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku, Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku, europoslanci a Európsky dialóg.

     Do finálového kola postúpilo 8 najlepších tímov z celého Slovenska. Sme radi, že aj naša škola mala vo finále zastúpenie. Náš tím súťažil v zložení: Soňa Horňaková (3.B), Ema Lešková (3.B) a Maroš Hrbatý (3.A).

     Počas dvoch finálových kôl žiaci odpovedali na 30 otázok. Otázky boli formulované veľmi zaujímavou formou. Pri svojich odpovediach museli žiaci využiť nielen svoje vedomosti, ale dôvtip. Aj napriek tomu, že sa náš tím nestal absolútnym víťazom tejto súťaže, príprava na súťaž, vnútorná motivácia a nadšenie našich žiakov, boli ocenené. Celý tím sa zúčastní odbornej exkurzie v sídle európskych inštitúcií v Štrasburgu.

Soni, Emke a Marošovi srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy.  

IMG 0830 zmensena

 

IMG 20221111 121841851 HDR zmensena

 

IMG 20221111 124047713 zmensena

 


V piatok 11. 11. 2022 o 11-tej hodine a 11-tej minúte sa začal v Bratislave nultý ročník súťaže Chemický náboj. Je to súťaž štvorčlenných družstiev v kategóriách Junior a Senior.

Medzi osemdesiatimi družstvami sme mali aj zástupcov našej školy: Alica Augustínová, Ján Kračinovský, Tadeáš Pastorek z 2.A a Samuel Segľa z 2.C. Pri riešení náročných úloh boli rozhodujúce nielen vedomosti a ich pohotové uplatnenie, ale aj tímová taktika. Družstvo Gymnázia Jána Adama Raymana sa zviditeľnilo medzi zástupcami škôl z celého Slovenska a umiestnili sa na 17. mieste.

Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu a prajeme veľa ďalších úspechov!

     V prírodovednej súťaži Vědecký čtyřboj 2022 si účastníci merajú svoje sily v štyroch oblastiach - matematika, fyzika, chémia a biológia.

     Súťažia štvorčlenné tímy, pričom v prvej časti čakajú na každého súťažiaceho teoretické a následne praktické úlohy z oblasti, ktorú si vybral. Nasleduje spoločná časť, kde sa overujú znalosti zo všetkých štyroch predmetov súčasne a členovia tímu musia spolupracovať.

     V tomto ročníku medzinárodnej súťaže Vědecký čtyřboj 2022 našu školu reprezentovalo 7 tímov (10.11.2022). Aj napriek tomu, že ani jeden tím nepostúpil medzi 16 najlepších tímov, súťažiaci získali cenné skúsenosti.

     V ďalších súťažiach prajeme žiakom veľa úspechov.

 

https://vedeckyctyrboj.cz/files/2022/online_kolo_vysledky.pdf

 

Výsledné umiestnenia našich tímov (spolu bolo prihlásených 218 tímov):

 

 

Chémia

Biológia

Fyzika

Matematika

Tím GJAR – 101. miesto

Kuchariková Tamara (07.A)

Kóša Martin (4.A)

Marinica Karol (08.A)

Kovalík Jakub (07.A)

Tím Quattro Masters – 130. miesto

Antol Peter (3.B)

Polomský Juraj (07.A)

Vaňo Erik (3.B)

Sabol Patrik (07.A)

Tím TAJJ – 151. miesto

Kračinovský Ján (2.A)

Kolesár Ján (2.B)

Pastorek Tadeáš (2.A)

Lichvárová Alexandra (2.A)

Tím Scintilla – 156. miesto

Nižníková Nikola (4.A)

Macejová Nina (4.A)

Kačmariková Alexandra (4.A)

Poniková Lenka (4.A)

Tím Medovníky

172. miesto

Drábová Sára (3.B)

Štefančínová Aneta (05.A)

Gazdič Matej (4.A)

Karaffová Katarína (3.B)

Tím Winx – 195. miesto

Kvašňáková Viktória (3.B)

Ďurková Ema (3.B)

Girašková Tamara (3.B)

Prevužňáková Kristína (3.B)

Tím Kosovo Forever – 202. miesto

Štofko Tomáš (3.C)

Koscelník Samuel (3.C)

Gmitter Richard (3.C)

Prídavok Adam (3.C)

 

 


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov