preskočiť navigáciu klávesové skratky hlavná stránka , aktuálne oznamy , mapa stránok , mapa webového sídla , kontakt , dokumenty školy , fotogaléria , prijímacie konanie , prehlásenie o prístupnosti , EduPage GJAR , úspechy , webmail pre zamestnancov a žiakov školy ,
   

Dňa 8.11. 2021 sa naši dvaja žiaci Dávid Brodňanský a Matej Korž (oktáva A) zúčastnili úspešnej akcie Den s experimentální fyzikou  (DSEF) v Prahe. Akciu organizoval tradične FYKOS v spolupráci s Matematicko-fyzikálnou fakultou Univerzity Karlovej (MFF UK).

O samotnej akcii napísali žiaci nasledujúce slová:

"Samotná akcia prebiehala od 8:00 do 16:30 a bola rozdelená na dve časti. Doobedňajšia exkurzia prebiehala na MFF UK. Začala prezentáciou podujatí (Fyziklání, Fyziklání online, Fyzikální náboj, DSEF, Týden s aplikovanou fyzikou), ktoré organizuje FYKOS a po nej nasledovala prednáška o urýchľovačoch a laseroch pre všetkých účastníkov. Následne nás rozdelili do menších skupín a odviedli do laboratórií, kde nás čakali tri krátke 25-minútové prednášky a ukážky prístrojov. Pre našu skupinu Mí to boli témy: Superplasticita, Ramanova spektroskopia a Röntgenová difrakcia.

Po obede nás rozdelili do nových skupín. Naša skupina Omega sa presunula na Elektrotechnickú fakultu Českého Vysokého Učení Technického (FEL ČVUT), kde nás čakali ďalšie 4 prednášky. Najprv nás zaviedli do bezodrazovej miestnosti pre akustiku, kde aj prebehla daná prednáška. Potom sme mali prednášku o algoritmoch v počítačovej grafike a za ňou nasledovala ešte ukážka strihania videozáznamov a práce s greenscreenom. Celý program ukončila prednáška doplnená o ukážky z laboratória vysokých napätí."


logo     logo      logo      logo     Facebook GJAR     Instagram
          GJAR     logo     logo    
© 2013 Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov
Správca obsahu a technický prevádzkovateľ webového sídla: Gymnázium Jána Adama Raymana, Mudroňova 20, Prešov